Bom verstopt in schoenendoos in metro Rome

In Rome is een bom gevonden in het metrostation Rebibbia. Een conducteur merkte vanochtend om 10.00 uur een verdachte schoenendoos op onder een lege zitplaats. Daar bleek naast buizen ook buskruit in te zitten. Deskundigen van de carabinieri, de militaire politie, hebben het explosief onschadelijk gemaakt.

De bom werd gevonden in een treinstel dat in een stelplaats stond. Daardoor moest het metroverkeer niet onderbroken worden. De omgeving van het metrostation werd wel afgesloten. Deskundigen zoeken nu uit of de bom op springen stond. De burgemeester van Rome Gianni Alemanno reageerde geschrokken op het nieuws.

Vorige week nog liet een zelfmoordterrorist een bom ontploffen in een winkelstraat in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Daarbij vielen één dode en twee gewonden. Toen werd gevreesd voor een eindejaarsoffensief van een terroristische organisatie.