De Clerck ontving ouders Appeltans en Paulus

Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) heeft de ouders van de vermoorde Shana Appeltans en Kevin Paulus ontvangen. Hij gaf hen toelichting over de fouten in het onderzoek naar moordenaar Ronald Janssen.

"De minister heeft bevestigd dat er een aantal ernstige fouten zijn gebeurd in het onderzoek", zegt Pieter Helsen, de advocaat van de ouders van Shana Appeltans. "We hadden gehoopt dat we het dossier mochten inkijken, maar dat is voorlopig nog niet gebeurd."

Uit een rapport van het Comité P bleek dat er grove fouten waren gemaakt in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel.  Ronald Janssen was daarbij als verdachte in beeld gekomen, maar de politie ondernam niets. Zonder die fouten was dader Ronald Janssen mogelijk ontmaskerd voor de dood van Shana Appeltans en Kevin Paulus.

Na de bekendmaking van het rapport verklaarde ontslagnemend minister De Clerck dat hij de ouders van het vermoorde koppel persoonlijk toelichting wou geven over het verslag. Morgen wordt het rapport in het parlement besproken.