Huiszoekingen bij de NMBS Holding

Het parket heeft huiszoekingen gehouden bij de NMBS Holding. Dat bevestigt woordvoerster Leen Uyterhoeven. Het zou om een onderzoek naar financiële fraude gaan. Morgen geeft het parket van Dendermonde meer uitleg.

De huiszoekingen vonden plaats in de kantoren van de NMBS Holding in Brussel. "Er is inderdaad een gerechtelijk onderzoek aan de gang, maar over de reden van de huiszoekingen kunnen we geen informatie geven", zegt woordvoerster Leen Uyterhoeven van de NMBS-Holding.

Het zou om een onderzoek naar financiële fraude gaan. Mogelijk is er geknoeid met facturen voor schoonmaakopdrachten in de stations. Er zijn mensen voorgeleid, maar het is niet duidelijk of er ook personeel is aangehouden.

Voorlopig geeft het parket van Dendermonde geen commentaar over het onderzoek. Morgen zal het op een persconferentie wel meer uitleg geven.

De NMBS Holding overkoepelt de NMBS-groep en is verantwoordelijk voor het personeel en de stations.