MFL heeft al bijna 800.000 euro opgebracht

Music For Life heeft vandaag om 17.30u een eerste tussenbalans opgemaakt. Halfweg de benefietactie is er al 791.231 euro ingezameld. "Ik weet niet of we ooit al zo'n goede tussenstand hebben gehad", zei Sofie Lemaire.

491.231 euro komt van het publiek. In het bedrag zitten alle aangevraagde platen, alle afgelopen acties en veilingen, de opbrengst van Quiz For Life en al het geld dat al verzameld werd via de brievenbus.

Nog eens 300.000 euro is geschonken door de Vlaamse regering. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) liet eerder vandaag weten dat zijn regering dit jaar hetzelfde bedrag stort als vorig jaar.

Peeters liet dat weten vanuit Argentinië, waar hij met 18 astma-patiënten de Aconcagua beklimt. Hij belde via een skype-verbinding met Tomas De Soete.

"Ik vind het ook fantastisch wat jullie doen, het is een sterke prestatie", zei Peeters, "Ik wil dit jaar opnieuw jullie actie ondersteunen namens de hele Vlaamse regering."

Tomas De Soete was erg blij met het bedrag. "Het zal goed besteed worden, dat weet u", zei hij.

Minutenlange polonaise op de Groenplaats

Later op de avond werd de sfeer op een alweer helemaal afgeladen volle Groenplaats uitgelaten. Toen een van de aanwezigen om de carnavalskraker "Een paard in de gang" van André van Duin vroeg, barstte de Groenplaats los in een minutenlange polonaise.

Om 21u werden de aanwezigen getrakteerd op een optreden op het dak van het Glazen Huis. Soulsister zong een drietal nummers, "vechtend tegen kleumhanden", zoals Jan Leyers het uitdrukte.

Voor het laatste, hun grootste hit "The way to your heart" werden ze bijgestaan door Sandrine. "Ik ben een fan van beide heren, en dan dit te kunnen doen voor het goede doel: dat zijn twee vliegen in één klap", vond Sandrine.