Nog steeds hinder ondanks ijsvrije vliegtuigen

Op de luchthaven van Zaventem kunnen alle vliegtuigen ijsvrij gemaakt worden. De twee afhandelaars Flightcare en Aviapartner hebben genoeg ontijzingsvloeistof in voorraad voor de komende dagen. Wel zijn er veel vluchten afgelast omdat buitenlandse luchthavens geblokkeerd zijn.

Vandaag is er een nieuwe voorraad geleverd van het product om de vliegtuigen ijsvrij te maken. Gisterennamiddag dreigde nog een tekort, waardoor de luchthaven zou stilvallen. Zover kwam het echter niet.

Wel zijn er enorme hoeveelheden van de vloeistof nodig. De voorbije dagen heeft Flightcare, een van de twee grote afhandelaars op de luchthaven van Zaventem, zowat 220.000 liter ontijzingsproduct uitgesproeid over 512 vliegtuigen. Dat is 6 keer meer dan normaal, zo laat het bedrijf weten in een persmededeling.

Op dit ogenblik wordt vanop Zaventem in principe normaal gevlogen. Veel vluchten blijven echter vertraagd of geschrapt omdat veel andere Europese luchthavens nog altijd ondergesneeuwd zijn.

Passagiers wordt opnieuw aangeraden om zich goed te informeren over hun vlucht vooraleer naar de luchthaven te komen.