Ook Bacquelaine kandidaat-voorzitter MR

De fractieleider van de MR in de Kamer, Daniel Bacquelaine, is kandidaat om voorzitter te worden van zijn partij. Hij zal het opnemen tegen Charles Michel, die tot nu toe de enige kandidaat-opvolger van Didier Reynders was.

Bacquelaine is burgemeester van Chaudfontaine. Hij wordt beschouwd als een vertrouweling van huidig voorzitter en ontslagnemend minister van Financiën Reynders.

Bacquelaine stelde zijn kandidatuur symbolisch voor in de Brusselse "Brasserie de la Paix". Hij wil naar eigen zeggen een verzoening tot stand brengen binnen de partij, die sterk verdeeld is in een groep rond vader en zoon Michel en een andere groep rond Didier Reynders.

De voorzittersverkiezingen bij de MR vinden volgend jaar plaats. Op 14 februari zal de uitslag bekend zijn.