Passagiers twee uur vast op stilstaande treinen

De avondspits op het spoor is in de war gestuurd door een defecte trein op het traject tussen Brussel en Gent. Dat zorgde voor grote vertragingen. De passagiers van twee treinen zaten meer dan twee uur vast.

Even na 18 uur kwam een trein op enige afstand van het station Brussel-Zuid met pech stil te staan. "Omdat de trein zo lang stilstond, zorgde dat voor een hele file op de lijn", zegt Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel. "Twee treinen stonden twee uur geblokkeerd en een derde anderhalf uur. De passagiers bleven aan boord."

Uiteindelijk zat er voor de geblokkeerde treinen niets anders op dan naar Brussel-Zuid te rijden om daar opnieuw koers te zetten naar Oost-Vlaanderen. 

Volgens Petit zullen er nog de hele avond vertragingen zijn op de verbinding. Door de problemen zijn er ook vertragingen op andere trajecten.