STAM in Gent ontvangt 50.000e bezoeker

Het stadsmuseum (STAM) in Gent heeft vanochtend zijn 50.000e bezoeker ontvangen. Het museum bereikt dit bezoekersaantal al na 2 maanden, terwijl het als ambitie had om op jaarbasis 80.000 mensen te ontvangen.

Thomas Van Eenaeme, een leerling uit het 7e jaar haartooi uit het Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen (PIHS), was de gelukkige. Alle leerlingen van zijn klas kregen gadgets van het STAM en een gratis drankje. Daarnaast heeft het STAM ook 500 euro aan Music For Life geschonken. Thomas koos voor "Envoi" van Absynthe Minded.

Volgens schepen van Cultuur Lieven Decaluwe (Pro Gent) zijn 85 procent van de 50.000 bezoekers Belgen en de rest toeristen uit het buitenland.

Ondertussen zijn al 350 rondleidingen gegeven voor groepen en het museum krijgt ook veel museumdirecties en lokale besturen over de vloer.

Het nieuwe stadsmuseum op de Bijlokesite langs de Godshuizenlaan opende op 9 oktober de deuren. Dat gebeurde 13 jaar nadat het Bijlokemuseum op slot gegaan was. Blikvanger in het STAM is de introductiezaal met een gigantische luchtfoto op schaal 1/1000 onder glastegels.