Stelende Vlaams Belanger uit partij gezet

Georges Verheecke, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Antwerpen, is uit zijn partij gezet. Hij werd eerder betrapt op winkeldiefstal, toevallig in de periode waarin de partij campagne voert tegen winkeldiefstal.

Georges Verheecke werd onlangs betrapt op diefstal in een grootwarenhuis aan de Groenplaats in Antwerpen. Voor een partij die de strijd tegen criminaliteit hoog in het vaandel draagt, niet echt welkom. Nog pijnlijker is dat Vlaams Belang op dit moment zelfs een campagne tegen winkeldiefstal in Antwerpen voert.

De diefstal van Verheecke valt dan ook moeilijk te rijmen met die campagne. "Het is natuurlijk pijnlijk om net in eigen rangen met een dergelijk feit geconfronteerd te worden", zegt Antwerps Vlaams Belangboegbeeld Filip Dewinter. "Wij willen een duidelijk signaal geven en dat hebben we bij deze ook gedaan." Verheecke werd uit de gemeenteraadsfractie gezet. Hij blijft wel gemeenteraadslid in Antwerpen, maar niet meer voor Vlaams Belang.