Stuntman valt neer voor ogen van publiek

De musical "Spider-Man" die binnenkort in première moet gaan op Broadway, is opnieuw opgeschrikt door een ongeluk. De stuntman die inviel voor de hoofdrolspeler viel van zes meter hoog naar beneden. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde aan het einde van een repetitie waarbij publiek aanwezig was. De verbijsterde toeschouwers zagen de stuntman neervallen op de scène.

"Je kon zo zien dat het fout ging", vertelde een van de toeschouwers aan CNN. "Normaal gezien kwamen de spelers traag naar beneden, maar deze keer gebeurde het razendsnel".

De show wordt geteisterd door ongelukken. Normaal gesproken had "Spider-Man" volgende maand in première moeten gaan, maar de première is met een maand uitgesteld om de cast meer tijd te geven om te repeteren. Tijdens de repetities en de voorvertoningen kwamen al vier medewerkers in het ziekenhuis terecht.

Op blogs en internetfora komt er stilaan kritiek op de productie, de duurste ooit op Broadway, met muziek van Bono van U2. "Het is tijd om ermee op te houden", luiden sommige commentaren.

Volgens een woordvoerder van de productie is de stuntman niet ernstig gewond. "Alle tekenen waren goed toen hij naar het ziekenhuis is gebracht. We zullen snel meer weten". Een van de actrices van de show vroeg op Twitter "om mee te bidden voor haar vriend".