"Familiebanden zijn sterkte van "Thuis""

"Thuis", de soapserie van Eén, viert haar 15e verjaardag. Op 23 december 1995 werd de reeks voor het eerst uitgezonden. Ruim 800.000 kijkers zaten toen voor de buis, en nog altijd is "Thuis" een van de sterkhouders van Eén.

Door de jaren heen verschenen en verdwenen er personages, maar een aantal boegbeelden, Frank en Simonne op kop, draaien al mee sinds het prille begin.

"Het is allemaal begonnen rond drie families: die van Rosa, van Frank en Jenny (en Simonne), en van Marianne", zegt Paul Schellekens, die aan de wieg stond van "Thuis".

Mettertijd werden de verhaallijnen uitgebreid, maar de "Thuis"-ploeg ondervond dat de familiebanden de sterkte van de reeks zijn. "Dus zijn we intussen weer meer rond de drie oorspronkelijke families aan het schrijven: de originele personages en steeds meer ook hun kinderen."

"Het prettige aan onze personages is dat die ook ouder mogen worden", vindt ook Annick Segal, Rosa uit de reeks. "Ik ben nu grootmoeder geworden in de serie. Niets belet mij om achterkleinkinderen te krijgen. Dat is het leuke."