"Mijn leven is helemaal ondersteboven gegooid"

Eind augustus was het even wereldnieuws: de tot aan haar middel verlamde Delia Knox kon na bijna 23 jaar in een rolstoel te hebben gezeten, plots weer lopen. Het mirakel gebeurde door toedoen van een gebedsgenezer voor een overvolle zaal in Alabama. "Ik voel me als een klein kind dat uit zijn kinderwagen mocht stappen", zegt de 46-jarige vrouw in de Britse krant Daily Mail.

Het was de Britse predikant Nathan Morris die het mirakel op zijn palmares mocht schrijven tijdens een van zijn geneessessies. Knox: "Eigenlijk hield ik me van dergelijke meetings steeds zoveel mogelijk verwijderd. Maar mijn man wilde zo’n sessie bijwonen en plots werd hij naar voren geroepen. Ik wilde tussen al dat publiek geen scène maken, terwijl de predikant bezig was te bidden voor mij", zegt Knox, die op kerstdag 1987 aangereden werd door een dronken chauffeur en sindsdien verlamd was.

"Dit jaar wordt een plezierig kerstfeest"

Knox herinnert zich het voorval in augustus nog levendig: "Plots hoorde ik een stem van de Heilige Geest die me toesprak: "Sta op". Ik kreeg terug een gevoel in mijn benen en mijn geloof deed me wandelen. Vervolgens stapte ik en stapte ik en stapte ik alsof ik in een ander universum was. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat Jezus me ooit zou helpen, maar doorheen de jaren werd ik radelozer en verloor ik alle goede hoop."

Knox noemt haar leven compleet ondersteboven gegooid. "Mijn leven speelt zich nu op een ander niveau af. Ik kan nu een vliegtuig instappen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de cockpit. Kerstmis bracht de voorbije jaren de herinnering terug van het auto-ongeluk, maar dit keer zal het een plezierig kerstfeest worden. We zullen Jezus eren omdat hij ons gezin een mirakel gegeven heeft dat werkelijk gebeurd is", besluit Knox.

Het opnieuw kunnen lopen van Knox veroorzaakte in ieder geval begin september een clash tussen believers en non-believers.

lees ook