Auteur Dan Brown werkt aan filmscenario

De Amerikaanse auteur Dan Brown werkt zelf aan het scenario van de filmadaptatie van zijn boek "The lost symbol". "The lost symbol" is na "The Da Vinci code" en "Angels and demons" het derde boek van Brown dat wordt verfilmd.

De 46-jarige Dan Brown kreeg van filmstudio Sony Pictures een eerste versie van het script voorgeschoteld van de hand van Steven  Knight, auteur van onder meer "Dirty pretty things" en "Eastern promises".

In "The lost symbol" is opnieuw een hoofdrol weggelegd voor symbooldeskundige Robert Langdon. Het is nog niet bekend of Tom Hanks alweer in de huid van het personage zal kruipen. De filmadaptatie van het boek verschijnt in 2012 in de bioscopen.

Het boek "The lost symbol" (Het verloren symbool) verscheen vorig jaar in de winkelrekken. De Engelse versie van de roman ging meer dan 1 miljoen keer over de toonbank op de eerste uitgavedag. Robert Langdon onderzoekt in het boek de wereld van de vrijmetselarij in de Amerikaanse hoofdstad Washington.