Dit was het nieuws: van nr. 30 naar nr. 28

2010 werd het jaar van het Europees voorzitterschap van ons land, spraakmakende assisenprocessen en federale verkiezingen. Spijtig genoeg gebeurden ook verschillende rampen in Pakistan, Haïti en in Chili bijvoorbeeld. Alles onthouden wat er in dit jaar is gebeurd, is nagenoeg onmogelijk. Maar wij helpen u een handje, of tenminste dat doet u zelf. Hier volgt de lijst van de 30 meest gelezen nieuwsberichten van dit jaar. Dit was het nieuws van 2010.

Nr. 30 - Speciaal vliegtuig raast met 7.000 km/u

do 27/05/2010 - Een experimenteel vliegtuig heeft in het zuiden van Californië een snelheidsrecord gebroken voor supersonische vluchten. De Waverider, zoals het vliegtuig heet, vloog met meer dan 7.000 kilometer per uur. Dat is zes keer de snelheid van het geluid.

Lees hier het volledige artikel.

Nr. 29 - "Zijn strikje heeft hem de das omgedaan"

wo 06/01/2010 - Na Linda De Win is ook Bent Van Looy, die al aan zijn tiende deelname toe was, uitgeschakeld in de tv-quiz "De slimste mens ter wereld". In het finalespel werd hij naar huis gespeeld door Raf Walschaerts van Kommil Foo.

Lees hier het volledige artikel.

Nr. 28 - "Aids is een soort van rechtvaardigheid"

do 14/10/2010 - Volgens aartsbisschop André-Joseph Léonard is aids een soort van gerechtigheid. Dat zegt hij in een nieuw boek, waarin gesprekken met hem over zijn jeugd, carrière en ideeën zijn gebundeld. "Ik zou het zo niet gezegd hebben", zegt zijn woordvoerder.

Lees hier het volledige aritkel.

lees ook