Ecocheque ook te gebruiken voor biovoeding

Vanaf 1 januari zijn met ecocheques biologisch geteelde voedingsproducten te koop. Tot nu toe konden enkel niet-eetbare producten met de cheques gekocht worden.

De ecocheques werden 2 jaar geleden in het leven geroepen om de aankoop van milieuvriendelijke producten te stimuleren. Net als de maaltijdcheques zijn de ecocheques vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen. Dat maakt ecocheques interessant als extralegaal voordeel voor werknemer en werkgever.

Er bestaat een lijst met producten die met de ecocheques kunnen worden gekocht, zoals milieuvriendelijke wasmachines of fietsen. Nu wordt de lijst uitgebreid met ook eetbare producten. Consumenten kunnen de bioproducten in de winkels herkennen dankzij de term "bio" op de verpakking.

Om het label "biologisch" te krijgen, moeten de voedingsproducten aan verschillende eisen voldoen. Deze worden ook gecontroleerd alvorens het label wordt toegekend. In de toekomst zal voorverpakte biovoeding ook het Europese biolabel dragen, zodat alles uniform wordt.