Jan Hoet in ziekenhuis na hartaanval

De Belgische kunstcurator Jan Hoet herstelt in het het UZ Gent na een lichte hartaanval die hij zondagavond in Venlo in Nederland opliep. "Normaal is hij tegen Kerstmis terug thuis", meldt zijn zoon Jan Hoet Junior.

Jan Hoet keerde zondag terug uit Herford (Duitsland), waar hij de opening van een expo had bijgewoond. "Hij zat achter het stuur. Hij voelde zich niet goed en werd vanop een parking in Venlo naar het ziekenhuis gebracht", meldt zijn zoon Jan Hoet Junior.

Enkele uren later mocht de 74-jarige Hoet het ziekenhuis verlaten, maar toen kreeg hij een lichte hartaanval en werd opnieuw opgenomen. Dinsdag werd hij overgebracht naar Gent.

"Hij maakt het heel goed, normaal is hij tegen Kerstmis terug thuis", meldt Hoet Junior. Jan Hoet is bekend van de expo Documenta in Kassel en als conservator van het S.M.A.K. in Gent. Hij was ook een tijdlang artistiek leider van het MARTa Museum in Herford in Duitsland.