Kinderen toeteren op dak van Glazen Huis

Bart Peeters heeft in de vooravond samen met een aantal kinderen het "Ketnet Toeterlied" gespeeld op het dak van het Glazen Huis. Sam en Sofie en een heleboel mensen op de Groenplaats toeterden lustig mee.

Het Toeterlied werd gezongen door Len Neefs, de elfjarige zoon van zanger Günther Neefs. Achttien kinderen van een lagere school uit Boechout toeterden het refrein, bijgestaan door het publiek.

"Ze hebben geweldig gezongen en getoeterd", vond Bart Peeters. "Op het dak van het Glazen Huis staan: dat voelt als het podium van Rock Werchter. Ik stond er met knikkende knieën, maar ze hebben het zeer goed gedaan".

Ketnet roept kinderen op om tot 24 december, als Music For Life ten einde loopt, bij vrienden, familie of buren het Toeterlied aan huis te gaan zingen om geld in te zamelen voor de actie.

Later op de avond, om 21 uur, stond er opnieuw volk op het dak van het Glazen Huis, voor het intussen vertrouwde verrassingsconcert. Het was de band The Van Jets, die het gezelschap kreeg van Admiral Freebee: een allereerste samenwerking. Ze zongen samen "Instant Karma" van John Lennon. "Het was redelijk demagogisch: dit zou ik elke dag wel willen doen", zei zanger Johannes Verschaeve over het optreden.

Niet bovenop, maar wel ín het huis zat Tom Barman. Hij kondigde aan dat hij met dEUS komt spelen op de slotshow van Music For Life, vrijdag om 17 uur op de Groenplaats. "Het wordt min zeven graden, dus we zullen speciale handschoentjes aandoen".

Freek Braeckman verkoopt wafels op kerstmarkt

Op de kerstmarkt in Antwerpen heeft ook nieuwsanker Freek Braeckman zijn steentje bijgedragen voor Music For Life. Net als een pak andere gezichten van de VRT-nieuwsdienst bood hij zijn diensten te huur aan aan de meest biedende.

Een studentenvereniging van de Universiteit Antwerpen huurde Braeckman voor 125 euro en zette hem aan het werk om wafels en chocolademelk te verkopen.