Kraainem heeft nieuwe kandidaat-burgemeester

In de faciliteitengemeente Kraainem is de voordracht getekend voor een nieuwe burgemeester. Het gaat om eerste schepen Véronique Caprasse. De Vlaamse oppositie vraagt dat ze schriftelijk bevestigt dat zij de taalwetten wél zal respecteren.

De vorige waarnemende burgemeester, Arnold d'Oreye de Lantremagne (FDF, foto), werd na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 niet benoemd door de Vlaamse regering omdat hij de taalwetten overtreden had in de aanloop naar de verkiezingen. Hij neemt nu ontslag, naar verluidt om familiale redenen.

Het is nog onduidelijk of Caprasse, ook van de FDF-strekking, wél benoemd zal worden door de Vlaamse regering, een bevoegdheid van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA). De Vlaamse oppositie eist dat Caprasse schriftelijk bevestigt dat zij de taalwetten wel zal respecteren.