Onderzoek naar gerecht in zaak-Van Uytsel

De Kamer wil dat er naast een onderzoek naar de werking van de gerechtelijke politie in de moord op Annick Van Uytsel, nu ook nog een onderzoek komt naar de werking van de Leuvense onderzoeksrechter en de magistratuur. Dat heeft Kamervoorzitter André Flahaut bekendgemaakt.

De begeleidingscommissie van het Comité P heeft vandaag de hele dag het rapport van het Comité P besproken waaruit blijkt dat er ernstige fouten zijn gemaakt door de Leuvense speurders.

De commissie wil nu dat ook het justitiële luik van het onderzoek onder de loep wordt genomen. De commissie vroeg minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V, foto) om dat in een kort tijdsbestek te laten uitvoeren.

In de wandelgangen van de Kamer was te horen dat de Hoge Raad van Justitie zal worden aangesproken. Maar het is nog niet zeker dat het controleorgaan dat ook zal doen. De Kamercommissie staat, volgens Flahaut (PS), volledig achter de aanbevelingen die het Comité erover opstelde.