Overnamebod van Loomis Baron voor Brink's

De voorlopige bewindvoerders van waardentransporteur Brink's Belgium hebben vanmiddag, bij het aflopen van de deadline, één formeel bod ontvangen. Dat zegt een ACV-vakbondsbron. Het bod werd ingediend door het Zweedse Loomis en zakenman Ramy Baron. Andere potentiële overnemers, zoals Cobelguard en Seris, haakten uiteindelijk af.

De voorlopig bewindvoerders hadden vorige week zelf een scenario opgesteld om een overname te bespoedigen. Binnen enkele weken zijn de werkingsmiddelen van Brink's immers op. Kandidaat-overnemers kregen tot vanmiddag 12 uur de tijd om een bod in te dienen. Morgen zou er worden onderhandeld over een sociaal plan.

Het is de bedoeling om de overname te laten verlopen via een faillissement, waarna de overnemer aan de overeengekomen voorwaarden een deel van het personeel opnieuw in dienst zou nemen.

Details over het bod van Loomis-Baron zijn nog niet bekend. De bewindvoerders bestuderen nu het bod, de vakbonden zouden morgen op de hoogte worden gebracht.