Touroperator Best Tours failliet verklaard

De Brusselse rechtbank van koophandel heeft het faillissement van touroperator Best Tours uitgesproken en heeft een curator aangesteld. Het personeel van het bedrijf blijft voorlopig aan de slag en hoopt op een overname.

Gisteren raakte bekend dat Best Tours, de grootste onafhankelijke touroperator, het faillissement ging aanvragen. De touroperator heeft een lange zware periode achter de rug en dat heeft het bedrijf de das omgedaan. 

"Het gaat om een opeenstapeling van moeilijkheden. De sector heeft het al twee jaar hard te verduren, en de markt herstelt niet zo snel als verhoopt", zegt de woordvoerder. "Daarbij kwamen de problemen met de aswolk, de problemen in Thailand en de Mexicaanse griep."

Het personeel van Best Tours blijft intussen aan de slag. Het hoofdkantoor in België telt 35 werknemers en in het buitenland zijn nog een vijftiental mensen werkzaam. Zij hopen dat er een nieuwe doorstart komt na een overname. Onder meer touroperator Escape heeft al belangstelling getoond om de activiteiten van Best Tours voort te zetten.

In totaal zijn 5.600 reizigers door het faillissement getroffen. Het Garantiefonds Reizen heeft met touroperator Escape afspraken gemaakt om hun reizen uit te voeren. Het gaat om reizigers die op vakantie zijn, op vakantie gaan vertrekken of die een voorschot hebben betaald voor een latere reis. "Die mensen worden niet in de kou gelaten. Het Garantiefonds Reizen zorgt voor de verderzetting van de reizen. Alle reizen zullen worden uitgevoerd", verzekert men bij de touroperator.