Verdacht pakket in Rome bevat cement

Het verdachte pakket dat gisteren in Rome in een metrostel is gevonden, bevatte enkel buizen gevuld met cement en helemaal geen ontplofbaar poeder, zoals eerder is gemeld. Dat melden verschillende Italiaanse kranten.

Uit een analyse die de wetenschappelijke politie gisteravond deed, is gebleken dat het zwarte poeder een bestanddeel van cement was en geen springstof. Aanvankelijk dacht men dat het om poeder ging dat voor de vervaardiging van vuurwerk of explosieven gebruikt wordt.

De valse bom - twee buizen die aan draden verbonden waren met een soort antenne en een tijdschakelaar maar zonder detonator - werd gistermorgen door een werknemer van de  Romeinse vervoersmaatschappij Atac gevonden onder een zitplaats in een metrostel. Het ging om een kartonnen doos waaruit draden staken.