Vuurwerk in containers is "te gevaarlijk"

De burgemeester van Zutendaal Jos Beuls (CD&V) verbiedt om nog meer vuurwerk te stockeren op het terrein van wapenfabrikant FN. Daar wordt alle in beslag genomen vuurwerk opgeslagen in bunkers. Die raken echter vol en tijdelijke containers vindt Beuls te gevaarlijk.

In de voorbije jaren werden al eens extra containers aangevoerd om vuurwerk onder te brengen, maar de burgemeester vindt dat te gevaarlijk. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf dat ook niet wil. "Mijn bekommernis is de veiligheid, zowel van de werknemers als van de buurtbewoners. De eerste woningen liggen immers op een 150-tal meter van het bedrijf", aldus Beuls.

Het is nu aan ontslagnemend minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) om een oplossing te zoeken. Hij is verantwoordelijk voor de opslagcapaciteit van in beslag genomen vuurwerk.