"Na 21 jaar is het misschien wel erfgoed"

De cast van "F.C. De Kampioenen" heeft de overzichtstentoonstelling "De wereld van F.C. De Kampioenen" geopend. Al meer dan 10.000 mensen hebben een ticket gekocht voor de expo in het Centraal Station van Antwerpen. De acteurs liepen een laatste keer in de decorstukken.

"De wereld van F.C. De Kampioenen" toont de authentieke decorstukken van de populaire humorreeks die er na 21 jaar mee stopt. Zowat alle decors, onder meer het café van Pascale, de loft van Doortje en Pol en de winkel van Fernand, krijgen onderdak in het Centraal Station.

De expo herbergt ook heel wat rekwisieten met als pronkstuk het "bolleke", het autootje van Marcske. In dezelfde ruimte prijken ook de 200 kostuums van De Kampioenen met de trouwjurk van Bieke en de extravagante vesten van Boma. Ook de overall van DDT en de koksvest van BTW ontbreken niet.

Herman Verbruggen -onhandig Marcske in de serie- spreekt van een "volkskundemuseum". "Het is misschien erfgoed na 21 jaar bekeken te zijn geweest. Ik begin het bijna te geloven dat het waardevol is", zegt Verbruggen.

"De wereld van F.C. De Kampioenen" opent voor het grote publiek op zondag 26 december en loopt tot en met zondag 30 januari. Info ? Klik hier.