AB bereikt de kaap van 300.000 muziekfans in 2010

De Ancienne Belgique in Brussel heeft dit jaar 300.000 concertgangers ontvangen. Het is de eerste keer in de 31-jarige geschiedenis van de concertzaal dat er zo veel muziekfans een concert komen bekijken.

Daarnaast waren er ook nog 30.000 bezoekers voor de buitenactiviteiten van de AB, zoals Boterhammen in het Park en de Feeërieën in het Warandepark in Brussel.

In totaal organiseerde AB 329 concerten, waarvan 277 in de AB zelf. 157 concerten waren uitverkocht. De gemiddelde bezettingsgraad per concert bedroeg 85 %. Ongeveer 50 % van de groepen die de AB programmeerde, waren Belgen. Channel Zero verkocht de zaal maar liefst 6 keer uit in januari.

Het livestreamrecord was voor Pendulum. Hun concert werd door 13.000 unieke kijkers gevolgd. In het archief werd het optreden van Black Box Revelation het meest herbekeken, gevolgd door de shows van Jónsi en Faithless.