Belgische gamers zetten record op 109 uur

Drie Belgische gamers die deelnamen aan de wedstrijd van GUNKtv hebben gisteravond het wereldrecord nonstop gamen scherpgesteld op 109 uur. Het vorige wereldrecord stond op 50 uur en was in het bezit van Nederlandse gamers.

Gisteravond om 23 uur werd in samenspraak met de organisator besloten om de wedstrijd in schoonheid en in goede gezondheid te beëindigen. Maandag werd het vorige record al gebroken.

Tony Desmet uit Turnhout, Jesse Rebman uit Ekeren en Jeffrey Gammon uit Gent hebben 109 uur onafgebroken "Assassin's creed: Brotherhood" gespeeld in de studio's van de jongerenzender. Sinds gisterennamiddag werden de overblijvende deelnemers permanent gevolgd door een dokter. Desmet, Rebman en Gammon zien hun naam binnenkort in het Guinness Book of World Records verschijnen.

"We zijn uitermate tevreden over het evenement en het fenomenale resultaat", zegt Stefan Devroey, CEO van GUNKtv. "Als organisatie zijn wij zeer blij dat de 20 deelnemers en de uiteindelijke 3 winnaars een buitengewone prestatie hebben neergezet, wereldwijd gerespecteerd in de leefwereld van gamers en jongvolwassenen."