NRC Handelsblad verhuist naar Amsterdam

De redacties van de Nederlandse kranten NRC Handelsblad en nrc.next verhuizen naar Amsterdam. De kranten en de uitgeverij hebben een plek gevonden aan het Rokin in het hart van de hoofdstad.

Het nieuwe gebouw van NRC Handelsblad en nrc.next in Amsterdam bood voorheen onderdak aan de optiebeurs. Voordat NRC het pand betrekt, wordt het gerenoveerd. "Het wordt een mooi, transparant gebouw met een groot café en een debatruimte. De lezers kunnen bij ons binnenlopen", aldus uitgever Hans Nijenhuis.

De Belgische journalist Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van de krant. Hij kondigde eerder dit jaar aan dat de redacties zouden verhuizen. Het huidige huurcontract voor het gebouw langs rijksweg A20 loopt eind 2012 af.

NRC Media maakte ook bekend dat NRC Handelsblad waarschijnlijk binnenkort overgaat op tabloidformaat. In januari valt daarover de definitieve beslissing.