Overnamegesprekken Brink's starten in januari

De overnamegesprekken bij geldtransporteur Brink's starten op 10 januari 2011. Het gaat om een gezamenlijke overnamepoging van de Belgische zakenman Ramy Baron en de Zweedse geldkoerier Loomis.

De vakbonden bij Brink's hebben vanmorgen toelichting gekregen over de eventuele overnamevoorwaarden. Heel wat elementen moeten nog uitgeklaard worden, zoals de vraag of de kandidaat-koper bereid is om het personeel van Brink's onder het bediendestatuut te laten werken, een eis van de vakbonden.

Het Amerikaanse moederbedrijf van Brink's wilde van het bediendestatuut af en jaagde het personeel en de vakbonden daarmee gordijnen in. Het sociaal conflict daarover sleept al maandenlang aan.

In november vroeg Brink's het faillissement aan bij de rechtbank van koophandel. De rechtbank weigerde de aanvraag omdat er te veel onregelmatigheden waren gebeurd in het bedrijf. Maar wellicht zal de overname toch via een faillissement gebeuren. Gisteren verliep de deadline voor een overnamebod af. Loomis en Baron waren de enige kandidaten.