Politie valt drugspand binnen in Brugse Poort

De Gentse politie is vanmorgen een drugspand binnengevallen in de wijk Brugse Poort. Bij de actie is een belangrijke drugsdealer opgepakt. Het gaat om een 40-jarige man die illegaal in ons land verblijft.

"Er zijn aanwijzingen dat de man die vanuit het pand dealde dagelijks een dertigtal klanten bediende en een omzet had van ongeveer 5000 euro per dag", zegt Annemie Serlippens van het Gentse parket.

De verdachte werd rond halfnegen door de politie uit zijn bed gelicht. Volgens het Gentse parket verliep de arrestatie vlot, ook al lag er een geladen pistool onder zijn hoofdkussen. Naast het wapen vond de politie ook 105 gram heroïne, 77 gram cocaïne en 250 gram mengpoeder in het huis.

De politie heeft ook nog vier andere drugsdealers opgepakt.

Volgens korpschef Wim Van Hulle is de afgelopen inval de start van een hele reeks acties in de Brugse Poort. De komende maanden zal de politie er streng optreden tegen overlast. Het zal daarbij niet alleen om drugs gaan, maar ook om overlast zoals nachtlawaai, foutparkeren en sluikstorten. 

In november viel de politie ook al eens binnen in een huis in de Brugse Poort. Ook daar zou op grote schaal gedeald zijn en de politie trof er geld, cocaïne, marihuana en hash aan. Er werden toen vier mannen opgepakt, van wie er ondertussen drie zijn aangehouden.