Schlagerfestival gehouden op dak van Glazen Huis

Op de Groenplaats in Antwerpen heeft het massaal opgekomen publiek voor Music For Life zich warm kunnen dansen met Luc Steeno, Willy Sommers, Lindsay, Christoff, Laura Lynn en Tom Waes. Zij speelden het verrassingsconcert op het dak van het Glazen Huis. De drie presentatoren Sam, Sofie en Tomas waagden zich net als het publiek aan een polonaise.

Na verrassingsacts als Editors en Alex Agnew was het vandaag de beurt aan de Vlaamse schlager. Toen het gordijn langzaam omhoog ging, was slechts een accordeon te zien. Als snel bleek het om Luc Steeno te gaan. Hij had speciaal The Sunsets meegebracht en zong dan ook als eerste nummer "Hij speelde accordeon".

Daarna volgde nog Willy Sommers die het publiek op zijn hand kreeg met "Laat de zon in je hart" en "Een wonder van een vrouw". Laura Lynn (foto) bracht onder meer haar hit "Arrivederci Hans". Ook Christoff en zus Lindsay ontbraken niet. Christoff vroeg aan het publiek een polonaise en kreeg die ook op de tonen van "'t Is weer tijd voor de polonaise". Ook presentatoren Sam, Sofie en Tomas waagden zich aan de dans.

Als afsluiter dook Tom Waes op met zijn "Dos cervezas". Waes had het duidelijk warm, want alle artiesten hadden een dikke jas aan en voor hem volstond enkel een hemdje en trui zonder mouwen en kraag. Hij vond het achteraf schitterend dat alle mensen de Vlaamse klassiekers "van achteren naar voren konden meezingen".