Tussenstand van nieuwsdienst staat op 4.000 euro

Om 17.30 uur prijkt de teller van de VRT-nieuwsdienst voor de benefietactie Music For Life al op ruim 4.000 euro. Medewerkers van radio, tv en online stellen hun talenten ter beschikking van de meestbiedende. Voor de meeste acties kan nog geboden worden tot morgen.

De topper op de veilingsite eBay is voorlopig een rondleiding op de redactie door de drie hoofdredacteurs (710 euro), maar ook een rondleiding door researcher Loutfi Belghmidi (255 euro) in Brussel en een etentje van Chinaspecialiste Veerle De Vos (222,5 euro) blijken gesmaakt.

Voor een overzicht van alle diensten, klik hier. Zo willen radiostemmen Xavier Taverine en Peggy De Meyer graag pintjes tappen en kookt Luc De Roy van online een Indische rijsttafel. De acties samen hebben voorlopig al 3.490 euro opgebracht.

Van de week werd nog 125 euro neergeteld voor "Journaal"-anker Freek Braeckman. Hij werd gisteren op de kerstmarkt van Antwerpen ingezet om wafels en chocolademelk te verkopen. Op de nieuwdienst werd ook een collecte gehouden. Die bracht zo'n 600 euro in het laatje.