Twee brutale overvallen in het Waasland

In het Waasland zijn afgelopen nacht twee brutale overvallen gepleegd. In Temse bedreigden gemaskerde mannen twee werknemers van een elektrozaak. In Sint-Gillis-Waas werd een computerhersteller overvallen. In beide gevallen ontbreekt elk spoor van de daders.

In Temse bedreigden de overvallers twee werknemers van de elektrozaak. Ze gebruikten daarbij extreem geweld. Een van de werknemers kreeg verschillende stroomstoten van een stroomstootwapen op het lichaam. Uiteindelijk gingen de gangsters aan de haal met enkele duizenden euro's. De slachtoffers werden geboeid aan de polsen achtergelaten. Ze konden zichzelf bevrijden en de politie verwittigen.

De computerhersteller in Sint-Gillis-Waas werd samen met zijn moeder overvallen door drie mannen. De overvallers deelden klappen uit en hadden ook messen bij. Ze gingen ervandoor met een auto, laptops en geld.

Er is in beide zaken nog geen spoor van de daders. Volgens het parket van Dendermonde bestaat er op dit ogenblik nog geen duidelijkheid of er een verband is tussen de twee feiten.