Vande Lanotte schrijft onderhandelingsnota

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft zijn contacten met de zeven partijen afgerond. Morgen begint hij aan het schrijven van een nota die de basis moet worden van een communautair akkoord.

Vande Lanotte zag voor de middag de voorzitters van Groen! en Ecolo. Nadien zat hij samen met de Franstalige partijen, die voor de vergadering eerst nog onderling overleg pleegden.

Morgen staan er geen formele contacten op de agenda van de bemiddelaar. Hij zet zich aan het schrijven van zijn ontwerp van onderhandelingsnota over de financieringswet, het dossier-Brussel en Brussel-Halle-Vilvoorde en de overdracht van bevoegdheden.

Tijdens de kerstvakantie plant Vande Lanotte vanaf dinsdag tot en met vrijdag opnieuw bilaterale contacten met de voorzitters van de zeven partijen. De timing daarvoor ligt nog niet vast.

Op maandag 3 januari wil hij dan een definitieve nota voorleggen aan de zeven onderhandelende partijen. Tegen 5 januari moeten die dan beslissen of ze bereid zijn om de onderhandelingen op basis van die nota voort te zetten.