Veroordeelde onthaalmoeder gaat in beroep

De gewezen onthaalmoeder die veroordeeld is voor slagen en verwondingen aan twee baby's tekent beroep aan tegen het strafrechtelijk deel van het vonnis. Ze gaat wel akkoord met de provisionele schadevergoeding van 20.000 euro.

De vrouw schudde een van de baby's zo hard door elkaar dat het kind blijvend blind is en met een sonde moet worden gevoed. Ze werd dinsdag veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan twee jaar met uitstel. Daartegen gaat ze in hoger beroep.

Volgens haar advocaat Chris Vandebroeck hield de rechter in het vonnis geen rekening met verzachtende omstandigheden, zoals de jeugdige leeftijd van de onthaalmoeder en het feit dat ze op het ogenblik van de feiten aan klierkoorts leed. Hij wijst er ook op dat het Openbaar Ministerie een grotendeels voorwaardelijke straf had gevraagd.

De gewezen onthaalmoeder uit Lubbeek gaat wel akkoord met de provisionele schadevergoeding van 20.000 euro aan de ouders en de aanstelling van een deskundige om de werkelijke schade te bepalen.