"Denk dat ik nooit meer fruit ga eten"

Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn zijn bezig aan de laatste dag van Music For Life. Vanavond tussen 17 en 18 uur worden ze vrijgelaten uit het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen. dEUS zal optreden tijdens de slotshow.

De presentatoren lijken intussen genoeg te hebben van het leven op vruchtensapjes. "Ik denk dat ik nooit meer fruit ga eten", zei Lemaire vanochtend.

dEUS treedt vanavond op op de Groenplaats. Burgemeester Patrick Janssens heeft laten weten dat het plein zal afgesloten worden als er 5.000 mensen zijn.

De slotshow van Music For Life is te zien op Eén vanaf 16.40 uur en wordt ook gestreamd via deredactie.be. Vorig jaar werd er een bedrag van ruim 3,6 miljoen euro ingezameld. Vanavond weten we of dit resultaat geëvenaard wordt. Het is nog niet duidelijk of de federale regering van lopende zaken ook dit jaar weer een bijdrage zal leveren.

10.000 euro van VRT-nieuwsdienst

De VRT-nieuwsdienst heeft 10.000 euro verzameld voor Music For Life. Op de redactie zelf werd 645 euro opgehaald. De veilingen (waarvan er enkele nog even lopen) hebben tot nu toe 4.275 euro opgeleverd. Het bedrag van ongeveer 5.000 euro werd verdubbeld door de hoofdredactie wat het totaal op 10.000 euro bracht.

De voetbalmatch tussen politici en journalisten, die georganiseerd werd door Ivan De Vadder, leverde 2.500 euro op.