Moeder komt om door CO-vergiftiging Asse

In Asse is een vrouw omgekomen door CO-vergiftiging. Haar kind van 4 is naar het ziekenhuis gebracht en zou niet in levensgevaar verkeren.

Rond 13 uur werden de moeder en haar kind door de brandweer bewusteloos aangetroffen in hun huis aan de Massier. De hulpdiensten slaagden er niet meer in om de vrouw te reanimeren. Het kind werd naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet in kritieke toestand verkeren.

Volgens de brandweer ligt de oorzaak van de CO-vergiftiging bij het verwarmingstoestel op gas dat aan de muur bevestigd was. "Het ging om een systeem van gesloten verbranding, waarbij er gewoonlijk geen risico op CO-vergiftiging is", zegt luitenant Michel Carlé. "De oorzaak moet nog nader onderzocht worden, maar vermoedelijk werkte de uitlaat van het verwarmingstoestel niet meer door de koude."