Recordbedrag voor vijfde Music For Life

De vijfde editie van de liefdadigheidsactie Music For Life van Studio Brussel heeft het recordbedrag van 5.020.747 euro opgebracht. De voorbije week sloten drie presentatoren zich op in het Glazen Huis in Antwerpen om geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika.

Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn werden vandaag omstreeks 17.30u vrijgelaten door Roos Van Acker. "Het is fris en fruitig buiten", lachte De Bruyn toen hij de frisse lucht opsnoof.

De drie presentatoren maakten met een druk op de rode knop het eindbedrag van de inzamelingsactie bekend. In totaal werd de voorbije week 5.020.747 euro ingezameld voor het goede doel.

Het geld gaat naar de opvang van aidswezen in zuidelijk Afrika. "We gaan aidswezen helpen overleven en een betere toekomst proberen aan te bieden. Dat doen we door ze voedsel, medicatie en een dak boven het hoofd te geven, maar ook door voor onderwijs te zorgen", zei Philippe Vandekerckhove van het Rode Kruis net voordat het bedrag bekendgemaakt werd.

"Ik kan iedereen hier opeten"

De voorbije week hebben duizenden mensen zich ingezet om geld in te zamelen voor Music For Life. De federale overheid schonk 1.000.000 euro, de Vlaamse overheid schonk 300.000 euro.

Naast de honderden initiatieven werd er ook geld ingezameld met verzoekplaatjes in het Glazen Huis. "Rags and run" van Admiral Freebee was het meest aangevraagde nummer. De zanger zong zijn nummer tijdens de slotshow.

dEUS sloot de vijfde editie van Music For Life. De groep van Tom Barman begonnen aan het laatste concert op de Groenplaats in Antwerpen nadat het ingezamelde bedrag bekendgemaakt werd. De presentatoren gaan zo snel mogelijk iets eten, want ze overleefden de voorbije week op vruchtensapjes. "Ik kan iedereen hier op de Groenplaats opeten", zuchtte Sam De Bruyn. Sofie Lemaire had naast honger naar eigen zeggen ook nood aan een plekje om alleen te kunnen zijn.

De vijfde editie van Music For Life vond voor het eerst in Antwerpen plaats. Studio Brussel plaatste het Glazen huis in 2006 en 2007 in Leuven en in 2008 en 2009 in Gent.

Elk jaar meer geld voor Music For Life

Music For Life 2006 :  2.705.156 euro
Music For Life 2007 : 3.353.568 euro
Music For Life 2008 : 3.503.245 euro
Music For Life 2009 : 3.649.595 euro
Music For Life 2010 : 5.020.747 euro