Scala gaat op tournee door VS en Canada

Scala gaat volgend jaar op tournee door de Verenigde Staten en Canada. De tournee start op 7 april in Vancouver en brengt de groep onder meer naar Seattle, San Francisco, Washington DC, Philadelphia, New York, Toronto en Montréal.

De tournee werd geboekt door Marty Diamond, de agent van onder anderen Coldplay en Avril Lavigne. In totaal staan er 17 concerten op het programma.

De interesse voor het meisjeskoor uit Aarschot is in de VS erg toegenomen sinds regisseur David Fincher hun cover van "Creep" gebruikte in de trailer van "The social network".

In oktober tekende het koor ook al een contract met platenlabel Atco (Warner). In de lente van 2011 zendt de openbare tv-zender PBS ook de concertfilm uit die in april werd opgenomen in het Concertgebouw in Brugge.