Sneeuw heeft West-Europa in de greep

West-Europa kreunt onder het zware winterweer. Ook in onze buurlanden veroorzaakt de sneeuwval problemen voor het weg- en luchtverkeer. In Parijs hebben duizenden passagiers de nacht doorgebracht op de luchthaven Charles de Gaulle.

De sneeuw heeft het verkeer in zowat de helft van Europa platgelegd. In Parijs hebben 2.000 passagiers de nacht doorgebracht op de luchthaven van Charles de Gaulle. De helft van de vluchten was er geschrapt om dat er niet genoeg vloeistof was om de toestellen te ontijzen. De problemen zouden nog de hele dag kunnen aanhouden.

In Nederland zijn de luchthavens van Eindhoven en Maastricht gesloten. Vluchten zijn er geannuleerd, ofwel zijn ze uitgeweken naar andere luchthavens.

In Duitsland waren er dan weer honderden ongelukken op de weg. Er was geen treinverkeer tussen Hannover en Berlijn omdat de bovenleiding bevroren was.

Ook in Italië veroorzaakt het winterweer problemen. In Venetië staat het water hoger dan anders, in Vicenza moesten heel wat mensen uit hun huizen worden geëvacueerd omdat rivieren bijna overstromen.

Ook in Groot-Brittannië is het bang afwachten. Heel wat mensen die er kerstavond bij hun familie willen doorbrengen, zijn gestrand in treinstations. Op een aantal lijnen is er geen verkeer mogelijk.