Stockholm opgeschrikt door nepbom in metro

In de Zweedse hoofdstad Stockholm is een metrostation ontruimd na de vondst van twee verdachte tassen. Het bleek na onderzoek om vals alarm te gaan. In de ene tas zat een paar schoenen, in de andere zat een namaakbom.

De verdachte pakketten werden gisteravond ontdekt in het metrostation Kungsträdsgaarden. Het station werd ontruimd en de ontmijningsdienst kwam ter plaatse. Het bleek vals alarm. In een van twee achtergelaten tassen werd wel een rechthoekige doos met draden en een gsm daaraan bevestigd gevonden. Volgens een politiewoordvoerster gaat het om een nepbom. Intussen verloopt het metroverkeer weer normaal.

Zweden is op zijn hoede sinds Stockholm een kleine twee weken geleden opgeschrikt werd door een mislukte zelfmoordaanslag. Daarbij vielen twee lichtgewonden.