Dit was het nieuws: van nr. 21 naar nr. 19

2010 werd het jaar van het Europees voorzitterschap van ons land, spraakmakende assisenprocessen en federale verkiezingen. Spijtig genoeg gebeurden ook verschillende rampen in Pakistan, Haïti en in Chili bijvoorbeeld. Alles onthouden wat er in dit jaar is gebeurd, is nagenoeg onmogelijk. Maar wij helpen u een handje, of tenminste dat doet u zelf. Hier volgt de lijst van de 30 meest gelezen nieuwsberichten van dit jaar. Dit was het nieuws van 2010.

Nr. 21 - Verklaring bisschop Roger Vangheluwe

vr 23/04/2010 - "Toen ik nog geen bisschop was en ook nog enige tijd daarna heb ik een jongen uit een bevriende omgeving seksueel misbruikt. Het slachtoffer blijft erdoor getekend. Tijdens de voorbije decennia heb ik dit herhaaldelijk bekend tegenover hem en zijn familie en om vergeving gevraagd. Maar zowel bij hem als bij mij komt er geen genezing...."

Lees hier het volledige artikel.

Nr. 20 - Kranten kraken Leterme af: "De schaamte voorbij"

do 24/06/2010 - Net zoals bij veel CD&V'ers gisteren regeert ook bij de kranten vanmorgen het ongeloof over het vertrek van Marianne Thyssen. Zij stellen luidop vragen over de toekomst van de christendemocratische partij. Yves Leterme is de kop-van-jut.

Lees hier het volledige artikel.

Nr. 19 - Sportverslaggever Jan Wauters wordt onwel na tv-programma

di 18/05/2010 - Voormalig VRT-radiosportverslaggever Jan Wauters is vanavond onwel geworden na de opname van het programma "Phara" en overgebracht naar het ziekenhuis. Jan Wauters was vanavond samen met Tom Lanoye en Jan Mulder te gast in het programma "Phara" op Canvas om er te praten over het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Lees hier het volledige artikel.

lees ook