Kunst gestolen uit appartement Manhattan

Uit een appartement in Manhattan, New York, zijn kunstwerken van Roy Lichtenstein en Andy Warhol gestolen. Ze zijn honderdduizenden euro's waard. De kunstwerken zijn eigendom van een zakenman en kunstverzamelaar die met vakantie was.

De dief of dieven, van wie elk spoor ontbreekt, slaagde(n) erin vanuit de gang een tunnel te boren naar het appartement op de vijfde verdieping. Ook de beveiligingscamera uit het appartement werd meegenomen.

De politie van New York heeft afbeeldingen van de gestolen kunstwerken verspreid in de hoop om zo nuttige tips te krijgen. Het bekendste werk is de zeefdruk "Thinking nude" van Lichtenstein (grote foto). Van Warhol werd onder meer het werk "Superman" (kleine foto) buitgemaakt, net als "Camouflage", een reeks afdrukken die de kunstenaar kort voor zijn dood maakte.

Naast de kunstwerken werden ook horloges en sieraden meegenomen.