Afvalophalers vragen hulp van bevolking

De afvalophalers hebben aangeraden om het afval goed bereikbaar te maken voor de vuilniswagens. Door het winterweer kon heel wat afval de voorbije week niet opgehaald worden.

De zware vuilniswagens hebben het moeilijk door de gladde wegen. Daardoor bleven heel wat vuilniszakken staan. Omdat het winterweer nog enkele dagen blijft aanhouden, vragen de afvalophalers hulp van de inwoners.

"We vragen om het afval op een goed bereikbare plaats te zetten, zodat de werknemers niet over een berg sneeuw of ijs moeten", zegt Jan Buysse van de Vlaamse afvalophalers. "Idem voor de containers: die moeten we kunnen rollen over de weg. Wie in een smalle of een steile straat woont, wordt gevraagd om de vuilniszakken op de hoek van de straat aan te bieden."

Als het afval niet wordt opgehaald, moet u het weer binnenhalen. Maar in sommige gemeentes is er wel een alternatieve afvalophaling.