Winterellende over grote delen van Europa

In Nederland zijn heel wat problemen op de weg ontstaan door het winterweer. Op de snelwegen geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Tientallen auto's gingen al aan het slippen op de snelwegen, vooral die in het zuiden en langs de kust in Nederland. Niemand raakte zwaargewond, maar er is erg veel blikschade. Ook 2 politiewagens raakten beschadigd. Ook aan de grens tussen België en Nederland, op de E19 van Antwerpen naar Breda, gleden al enkele auto's van de weg.

Omdat het zo glad is, mogen de auto's niet sneller rijden dan 50 kilometer per uur, ook op de snelwegen.

Dagelijkse leven in Moskou valt stil

Ook op verschillende andere plaatsen in Europa verstoort het winterweer het dagelijkse leven. In Moskou valt er ijsregen. De overheid heeft inwoners van de Russische hoofdstad gevraagd om binnen te blijven omdat het gevaarlijk glad is. Er zijn ook problemen met het treinverkeer door bevroren bovenleidingen en Domodedovo, 1 van de luchthavens van Moskou, is gesloten. En de hele nacht was er geen stroom in de stad.

En ook in het noorden van Spanje is het aan het vriezen. Bij een temperatuur van -13 graden is een trein vastgeraakt. De inzittenden konden pas na 3 uur bevrijd worden.