"Na ruim 200 dagen staan we nergens meer"

Groen!-voorzitter Wouter Van Besien zegt dat we 206 dagen na de verkiezingen nergens meer staan en dat hij niet meer weet hoe het nu verder moet. Ook SP.A-voorzitster Caroline Gennez "begrijpt deze manier van aan politiek doen niet meer".

"Op dit moment, 206 dagen na de verkiezingen, staan we nergens meer", zei Van Besien in Terzake.

Hij heeft er geen probleem mee dat CD&V de -volgens hem- strategische keuze maakt om haar kar aan de N-VA vast te haken, maar hij maakt zich zorgen over het vertrouwen dat de mensen nog hebben in de politiek. "Ik krijg het niet meer uitgelegd."

Dat CD&V inhoudelijke bemerkingen heeft, is logisch en ook Groen! heeft inhoudelijke opmerkingen. Precies daarom moet je onderhandelen met de anderen om tot een oplossing te komen, aldus Van Besien.

Op de vraag "Wat nu?" moest hij het antwoord schuldig blijven. "Dat is een goede vraag, ik heb er geen idee over."

"Ze durven niet te springen"

SP.A-voorzitster Caroline Gennez is niet te spreken over de reactie van CD&V en de N-VA op de nota-Vande Lanotte. 

"Sommigen zijn bang van hun eigen schaduw en durven niet te springen", zei ze vanavond in Terzake. "Johan Vande Lanotte zal nu zijn conclusies trekken", zei Gennez, al wou ze zelf niet gezegd hebben dat hij de handdoek in de ring gooit.

Gennez vreest dat CD&V en de N-VA met hun reactie de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken. "Ik begrijp dit niet meer. Ik begrijp deze manier van aan politiek doen niet meer", zei Gennez. Volgens haar nemen CD&V en de N-VA een grote verantwoordelijkheid: "Ze spelen met onze welvaart."

Meest gelezen