Geen gaslek gevonden, bewoners naar huis

In Beersel, in Vlaams-Brabant, mogen de bewoners aan de Steenweg op Ukkel onder begeleiding weer naar huis. Eandis heeft de hele dag gezocht naar mogelijke gaslekken, maar vond geen echt lek.

Iets voor 17 uur gisteravond werd alarm geslagen. Omstanders stelden vast dat er een sterke gasreuk opsteeg uit de riolen van de Steenweg op Ukkel. Aanvankelijk dacht Eandis -de beheerder van het aardgasnet- dat het lek gisteravond gedicht was, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Daarom werd om 2 uur 's nachts het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Een vijftigtal huizen werd ontruimd. Wie niet terechtkon bij vrienden of familie, werd door de gemeente ondergebracht in een hotel.

Vanochtend stelde Eandis op twee plaatsen een verhoogde concentratie van aardgas vast. Maar uiteindelijk werd geen echt lek gevonden. Vermoedelijk is alle gas ontsnapt door de open rioolroosters. De bewoners mogen daarom, onder begeleiding, weer naar huis. In elk huis wordt wel nog eens gecontroleerd op lekken.

Een ploeg van Eandis blijft wel ter plaatse en veiligheidshalve zal maandag nog worden voortgezocht naar de oorzaak van de gasgeur.

Meest gelezen