Bert Kruismans is de allerslimste mens

Topfavoriet Bert Kruismans heeft “De allerslimste mens ter wereld” gewonnen. De komiek speelde opnieuw erg sterk, maar het finalespel werd toch nog een thriller. Stany Crets moest uiteindelijk met 1 seconde verschil het onderspit delven.

Kruismans was bij de les en bouwde al van bij de start een mooie voorsprong uit. Zijn plaatsje in het finalespel leek al snel zeker, Brems en Crets mochten onder elkaar uitvechten wie mee mocht naar de finale der finales.

Stany Crets speelde dramatisch slecht in die eerste rondes. Even zag het er hopeloos uit, maar na een sterke puzzelronde vocht hij zich opnieuw in het spel. De beslissing viel uiteindelijk bij het allerlaatste videofragment voor de finale. Crets noemde tot ieders verbazing, ook die van zichzelf, de naam van de tv-show van de Britse presentator Louis Theroux en kaapte zo alsnog 50 seconden weg. Hij wipte net over Eva Brems naar het eindspel.

En hoewel Stany Crets nog geen enkel finalespel verloren had, leek het nu wel een hopeloze zaak. “Het is hem gegund”, grapte Crets nog en geen mens leek ook te twijfelen aan de kansen van topfavoriet Bert Kruismans. Maar Crets opende meteen met een 5 op 5 en knaagde ook bij de volgende trefwoorden zijn achterstand weg. Fotograaf Anton Corbijn leek Bert Kruismans zelfs even fataal te worden, maar uiteindelijk kon ook Stany Crets niet aanvullen.

Beiden stopten op 1 seconde en Stany Crets was aan zet. Pol Van Den Driessche werd echter de spelbreker. "Redacteur", zei hij in zijn overgebleven seconde. Een fout antwoord en geen mens die Kruismans de zege niet gunde.

Meest gelezen