In Maas verdronken meisje begraven in Engis

In Engis bij Luik is Alison Decloux begraven, een van de twee zusjes die op 16 januari in de Maas waren verdronken. Het lichaam van Alison werd pas vijf dagen geleden teruggevonden, een week na haar zusje.

Honderden mensen hebben de begrafenis van de 12-jarige Alison Decloux bijgewoond. Haar 6-jarige zusje Amélia werd vorige week al begraven. De twee meisjes verdronken op 16 januari in de Maas. Het lichaam van Amélia werd op 9 februari teruggevonden, dat van Alison pas vijf dagen geleden.

Tijdens de begrafenis wisten de ouders, broers en de zussen van de twee meisjes met hun verdriet geen blijf. Tijdens de viering kreeg Alison van de Luikse gouverneur een medaille voor moed en zelfopoffering. Het meisje was in het ijskoude water van de Maas gesprongen om haar zusje, dat in de Maas was gevallen, te redden. Maar de poging om haar zusje te redden, werd ook haar fataal.

Tijdens de dienst werd ook hulde gebracht aan Olivier Rouxhet, de duiker van de Civiele Bescherming die bij de zoekactie naar de meisjes om het leven kwam. Als teken van rouw hebben de gemeentediensten de deuren gesloten.

Meest gelezen