"Toeval dat hij zo hilarisch lachte"

Ruim acht miljoen mensen bekeken intussen het YouTubefilmpje van een uiterst schattige baby die hilarisch begint te lachen bij het kapotscheuren van een stuk papier. Baby Micah McArthur was de afgelopen weken een van de "moet je gezien hebben"-video’s op het internet. Vader Marcus gaf in het NBC-programma “Today show” meer uitleg over hoe het filmpje tot stand kwam en dat Micahs gelach compleet toevallig gebeurde en moeilijk voor herhaling vatbaar blijkt.

"Het was puur toeval dat hij zo reageerde. We hadden nooit voordien op die manier papier voor zijn ogen kapotgescheurd. Ik zat naast hem, toen ik een envelop waarin een brief met een negatief antwoord op een sollicitatie zat, opende. Ik merkte op dat hij hiermee begon te lachen. Ik vond dat zo fantastisch dat ik verder scheurde met de ingesloten brief. Ik vond zijn reactie zo geweldig dat ik hem begon te filmen, met de bedoeling het naar zijn moeder te sturen. Maar hij ging echt compleet uit de bol tijdens het lachen", zegt een trotse vader.

Marcus was zo verbaasd dat hij besloot het filmpje twee uur later op YouTube te plaatsen: "Dit was in feite de eerste video die we ooit op YouTube geplaatst hebben. Maar ik vond zijn reactie zo grappig dat ik dacht dat ik dit met vrienden en familie moest delen. Dat is al een vijftal weken geleden gebeurd. Drie weken later waren er ruim een duizendtal mensen die het filmpje bekeken hadden. We dachten toen al van: geweldig, dat zoveel mensen dit willen zien! Zoveel mensen kennen wij toch niet. Dat het er twee weken later plots miljoenen zijn, daar sta ik helemaal paf van.

Omdat het filmpje zo’n succes was, probeerden Marcus en zijn vrouw Amanda het nogmaals: "Ja, we hebben het nadien nog geprobeerd, maar het blijft een gok. Soms reageert hij hilarisch, soms helemaal niet."

Het filmpje mag dan een spectaculair succes zijn, het heeft vader Marcus nog geen job opgeleverd. "Ik zoek nog altijd naar een job. Meer dan waarschijnlijk heeft Micah nu meer kansen op een job dan ik", lachte hij. "We hopen dat we door dit YouTubesucces eventueel een potje voor zijn latere studies kunnen aanleggen, bijvoorbeeld door mee te werken aan reclamespots", voegde moeder Amanda er nog aan toe.

Hier beneden kunt u nogmaals van de lachbui van Micah genieten:

lees ook

    Meest gelezen