"Villa Vanthilt" in Dendermonde en Roeselare

Marcel Vanthilt strijkt deze zomer met zijn talkshow "Villa Vanthilt" neer op de Grote Markten van Dendermonde en Roeselare. Enkele maanden geleden waren er 28 steden kandidaat om het programma onderdak te bieden.

De afgelopen weken werden de steden op de shortlist bezocht door een delegatie van productiehuis deMENSEN. Niet alleen het uitzicht, maar ook de oppervlakte en de beschikbaarheid van het plein, speelden een belangrijke rol, meldt Eén.

In juni staat de villa 5 weken lang op de Grote Markt van Dendermonde, die sinds 2004 heraangelegd is. Tijdens de Ronde van Frankrijk volgt een pauze van 3 weken. Daarna verhuist de villa naar de Grote Markt van Roeselare, waar ze nog 5 weken zal staan (van eind juli tot eind augustus).

Begin dit jaar was er nog commotie ontstaan omdat het voor kleinere steden te duur geworden zou zijn om televisieprogramma's aan te trekken. Ook Aalst was bijvoorbeeld kandidaat om "Villa Vanthilt" te ontvangen, maar daar was in de gemeenteraad discussie ontstaan over de kostprijs, 100.000 euro. In Dendermonde was dat bedrag geen probleem. "Het is inderdaad niet weinig geld, maar we komen wel 24 keer rechtstreeks op antenne", zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). "We hebben daar onmiddellijk een opportuniteit in gezien."